بیماری نیوکاسل

بیماری نیوکاسل یا newcastle disease یکی از نگرانی موجود در صنعت طیور در سطح جهانی است. این بیماری بسیاری از پرندگان از جمله مرغ، بوقلمون و اردک را مبتلا می کند و بسیار واگیردار است و به سرعت در بین پرندگان منتشر می‌شود طوری که اگر با آن به سرعت و به نحو درست مقابله […]

بیماری نیوکاسل Read More »

میزان آب مصرفی مرغ گوشتی

اهمیت آب مصرفی در مرغداری آب مهمترین ماده مغذی برای سلامت و متابولیسم جوجه ها است. آب نقش مهمی در تنظیم دمای بدن دارد و وجود آن در هضم غذا و دفع مواد زائد حیاتی است. آب با کیفیت خوب برای ایجاد یک فلور روده سالم بسیار مهم است که به پرنده کمک می کند

میزان آب مصرفی مرغ گوشتی Read More »

ضریب تبدیل خوراک مرغ

ضریب تبدیل خوراک چیست؟

ضریب تبدیل خوراک (feed convertion ratio) یا به اختصار FCR معیاری است که نشان می‌دهد چگونه یک مرغ وزن خوراک مصرف شده را به گوشت یا تخم مرغ تبدیل می‌کند. به بیان دیگر نشان میدهد چه مقدار از دان مصرف شده به محصول مورد نظر تبدیل شده است. از آنجایی که هزینه های خوراک 60 تا 70 درصد از کل هزینه پرورش مرغ را تشکیل می دهد، تبدیل کارآمد خوراک به وزن زنده برای سودآوری مرغداری ضروری است و تغییرات کوچک در FCR می تواند تأثیر قابل توجهی بر روی سود حاصل از پرورش داشته باشد.

ضریب تبدیل خوراک مرغ Read More »

برنامه نوری برای مرغ گوشتی

برنامه نوری چیست؟ برنامه نوری به ایجاد شب و روز مصنوعی به وسیله سیستم روشنایی سالن ها در مرغداری گفته می شود. اهمیت برنامه نوری برای درک اینکه چرا روشنایی در پرورش طیور مهم است، لازم است به آرایش بیولوژیکی پرندگان توجه شود. در انسان نور از طریق چشم به مغز می‌رسد. در جوجه‌ها، نور

برنامه نوری برای مرغ گوشتی Read More »

تلفات جوجه‌ها: دلایل افزایش تلفات جوجه‌ها و راهکارهای کاهش تلفات

جوجه‌‌ها در سنین کم به خصوص در هفته‌ اول زندگی خود بسیار ضعیف هستند. از این رو، داشتن مدیریت صحیح برای سالم نگه داشتن گله ضروری است. نرخ بالای مرگ و میر نشان دهنده این است که مشکلی در گله وجود دارد و نیاز به مداخله فوری و اقدام مناسب برای جلوگیری از تلفات بیشتر

تلفات جوجه‌ها: دلایل افزایش تلفات جوجه‌ها و راهکارهای کاهش تلفات Read More »

مرغ های حذفی

مرغ حذفی چیست؟ مرغ های حذفی به مرغ هایی گفته می شود که بنا به دلایل مختلف از جمله ضعیف بودن، بیمار بودن، پیر بودن و … از گله حذف می شوند. متاسفانه خیلی از مرغدار ها، مرغ های حذفی را شمارش نمی کنند و به این موضوع توجهی ندارند. اهمیت مرغ حذفی این مرغ

مرغ های حذفی Read More »

داده های محیطی مرغداری و تاثیر آن ها بر سلامت فارم

داده های محیطی مانند دما، رطوبت نسبی و آمونیاک بر روی عملکرد طیور تاثیر می گذارند و ما در این متن به تاثیر این داده ها و اهمیتشان خواهیم پرداخت. دما محیط و بستر از اهمیت دما می توان به تاثیر آن بر اشتهای مرغ گفت دما بالا باعث کاهش اشتهای مرغ می شود و

داده های محیطی مرغداری و تاثیر آن ها بر سلامت فارم Read More »

تلفات، درصد تلفات و مقدار طبیعی آن ها در مرغداری

تلفات چیست؟ در بیان تعریف تلفات دو دیدگاه وجود دارد. در دیدگاه اول تمام مرغ هایی که از سالن مرغداری خارج می شود جزو تلفات به حساب می آیند؛ این دیدگاه بیشتر جنبه اقتصادی دارد. در دیدگاه دوم مرغ هایی که در سالن مرغداری مرده پیدا می شوند تلفات به حساب می آیند؛ در این

تلفات، درصد تلفات و مقدار طبیعی آن ها در مرغداری Read More »